آموزش زبانcss-گام دوم
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
تبلیغات
.
PaidVerts



آموزش زبانcss-گام دوم
نوشته شده در پنج شنبه 1 آبان 1393
بازدید : 1697
نویسنده : alinn

باید برای هر پاراگرافی که می خواهیم به رنگ مشکی باشد از شناسه "class="black در تگ

استفاده کنیم و برای پاراگراف قرمز از شناسه "class="red. البته نام کلاسها اختیاری است ولی بهتر است آنها را طوری انتخاب کنید که مفهوم داشته باشند تا وقتی که حجم استایل شما بیشتر شد به گنگ نباشد. در مثال زیر می توانید کد مربوط به نوشتن دو پاراگراف بالا را در متن HTML ملاحظه کنید:

این متنی است که به رنگ مشکی نمایش داده می شود

 

این متن به رنگ قرمز نمایش داده می شود.

نکته : شما می توانید بیش از یک کلاس برای یک تگ HTML تعریف کنید اما برای این کار نباید دو بار از شناسه class استفاده کرد. بلکه باید در یک شناسه class نام دو کلاس مورد نظر را با یک فاصله بین آنها وارد کرد. برای مثال برای پاراگراف زیر از دو کلاس فرضی red و center استفاده شده است:

red center

">این متن پاراگرافی است که تحت تأثیر دو کلاس red و center قرار دارد

در نوشتن استایل می توان از نوشتن نام تگ در سلکتور کلاس چشم پوشی کرد. در این صورت ویژگیهای تعریف شده در آن کلاس بر هر تگ HTML که از کلاس مربوطه در شناسه class آن استفاده شده باشد اثر می گذارد. برای مثال در کلاس زیر ویژگی وسط چین را تعریف می کنیم و از نام تگ در سلکتور کلاس استفاده نمی کنیم:

.center {text-align: center}

اکنون برای هر تگی که احتیاج به وسط چین داشته باشد می توانیم از کلاس بالا استفاده کنیم. به چند نمونه در زیر توجه کنید:

متن این پاراگراف به صورت وسط چین نمایش داده می شود

 

متن این قسمت به صورت وسط چین نمایش داده می شود

 

متن این سرفصل به صورت وسط چین نمایش داده می شود

تذکر : هیچ وقت نام کلاس را با یک عدد شروع نکنید چون در این صورت مرورگرهای Mozilla و Firefox نمی توانند از آن کلاس استفاده کنند.

ما می توانیم از سلکتور کلاس برای تگی که حاوی شناسه class است استفاده کنیم که در قسمتهای قبلی در این مورد توضیح داده شد. علاوه بر این می توانیم از ویژگیهای تعریف شده در سلکتور کلاس برای تگهایی که در یک تگ محتوی شناسه class قرار دارند نیز استفاده کنیم. مثلا برای لینکهایی که در یک DIV قرار دارند و برای DIV کلاس تعریف شده است. برای این کار در نوشتن استایل مربوطه باید پس از نقطه که مشخص کننده سلکتور کلاس است نام کلاس را وارد کنیم و پس از وارد کردن یک فضای خالی نام تگی که می خواهیم ویژگیهای بر روی آن اعمال شود. به مثال زیر توجه کنید:

در این مثال از استایل زیر در استفاده می کنیم:

.test { border: #F00 1px double }
.test a { color: green }
.test a:hover { border: yellow 2px solid }

 


افزودن استایل به نوع مشخصی از عناصر

همانطور که می دانید با وجود اینکه برخی از عناصر در صفحه با هم تفاوت دارند، از یک تگ HTML برای ایجاد آنها استفاده می شود.برای مثال برخی از این عناصر را که از تگ در به وجود آوردن آنها استفاده می شود می توانید در زیر مشاهده کنید:

<"input type="text>
کادرهای متنی که در فرمها استفاده می شود.

<"input type="checkbox>
چک باکس هم با استفاده از تگ به وجود می آید.

<"input type="radio>
در ساختن دکمه های رادیو هم از همان تگ استفاده می شود.

<"input type="button>
این تگ در ساختن هم استفاده می شود.

<"input type="submit>
برای ساختن دکمه ارسال فرم هم از تگ استفاده می شود.

حالا فرض کنید ما در یک صفحه از چند نمونه از عناصر بالا استفاده کرده ایم ولی فقط می خواهیم ویژگیهای یکی از آنها را تغییر دهیم. دو روش برای این کار وجود دارد: یکی استفاده از کلاس است که در این روش اگر تعداد زیادی از عنصر مورد نظر در صفحه وجود داشته باشد باید به همان تعداد از شناسه class در تگهای آنها استفاده کنیم و ممکن است این کار باعث افزایش حجم صفحه یا موجب سختی در نوشتن کد شود. روش دوم تعریف کردن سلکتور input برای عناصر مورد نظر است که به صورت زیر انجام می گیرد:

فرض کنید می خواهیم فقط عرض کادرهای متنی را در صفحه تغییر دهیم. در صورتی که در استایل از سلکتور input به تنهایی استفاده کنیم عرض همه چک باکسها ، دکمه ارسال، دکمه های رادیو و سایر عناصری که از تگ استفاده کرده اند نیز تغییر می کند. برای انجام این کار می توانید سلکتور را به صورت زیر تعریف کنیم:

input[type="text"] {
width: 200px
}

کد استایلی که در بالا نوشتیم فقط بر روی کادر های متنی که در آنها از شناسه "type="text استفاده شده است اثر می گذارد.

البته این روش ممکن است در مرورگر Internet Explorer پشتیبانی نشود اما مرورگرهای Firefox و Opera از آن پشتیبانی می کنند.

 


سلکتور id

روش دیگری که برای تعریف استایل وجود دارد استفاده از id است. شناسه id احتمالاً در آینده جایگزین شناسه name در تگهای HTML می شود بنا بر این در هرصفحه نباید بیش از یک بار از هر ID استفاده شود. اگر بیش از یک بار از یک id استفاده شود کارایی صفحه تغییری نمی کند ولی صفحه اعتبار خود را از دست می دهد. سلکتور id با علامت # مشخص می شود. با استایل زیر همه عناصر که شناسه "id="border دارند با کادری سبز رنگ نمایش داده می شوند:

#border { border: green thin solid }

برای مثال ما از استایل بالا در این صفحه استفاده کرده ایم. حالا کد زیر را وارد صفحه می کنیم:

این یک سرفصل با اندازه 3 است

 

این قسمت یک div است

در قسمت زیر می توانید نتیجه کد بالا را مشاهده کنید:

این یک سرفصل با اندازه 3 است

این قسمت یک div است

همانطور که کلاس را می توانستیم برای یک عنصر مشخص تعریف کنیم در مورد id نیز می توانیم این کار را انجام دهیم. به استایل زیر توجه کنید:

p#border { border: green thin solid }

استایل بالا فقط روی پاراگرافی که شناسه "id="green در آن به کا رفته اثر می گذارد.

نکته : هرگز نام یک id را با یک عدد آغاز نکنید چون در این صورت مرورگرهای Mozilla و Firefox نمی توانند از آن استفاده کنند.

 

منبع:دانلود ایرانی

 

درس قبل درس بعد

 



:: موضوعات مرتبط: آموزشی , زبان برنامه نویسیcss , ,
:: برچسب‌ها: آموزش کامل برنامه نویسی , آموزش زبان برنامه نویسی css , جزوه ی کامل آموزشcss , css , html , htmx , برنامه ,



مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: